Dubai (VAE)

Dubai (VAE)

Bijzonderheden - algemeen

Dubai never sleeps! ERCO REIZEN heeft in de loop der jaren Dubai toegankelijk en betaalbaar gemaakt voor menig Nederlandse toerist.

Een sprookje uit 1001 nacht, ongerepte schoonheid en een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Een zeer moderne stad met vele shoppingmalls en geringe belastingen maakt Dubai tot een winkelparadijs. U treft sfeervolle lokale souks (markten) en handelscentrum voor o.a. goud, prachtige stoffen en elektronica. Nergens in de wereld kunt u zo goedkoop aan goud komen.

Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en bijna 30 modern ingerichte discotheken.

Dubai staat bekend met het super-de-luxe Burj al Arab Hotel, duurste hotel ter wereld. Ook staat bekend het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa 828 meters hoog, die ook het eerste door Giorgio Armani ontworpen officiële Armani Hotel met 11 verdiepingen huisvest.

Dubai ligt deels aan de Indische oceaan en deels aan de Arabische Golf en is een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Nergens in de wereld kunt u zo goedkoop aan goud komen.

Dubai is niet alleen de op een na grootste van de Emiraten, het is tevens de meest populaire vakantiebestemming. Dubai staat wereldwijd bekend om de weergaloze shoppingmogelijkheden. Het shoppingparadijs met de prachtige shoppingmalls, waar u de meest moderne en trendy producten kunt kopen. hier kunt u typisch Arabische waren kopen, zoals etenswaren, specerijen, textiel maar ook zilver en goud. U kunt de meest exclusieve merken hier taxfree verkrijgen. De meest populaire shoppingcentrum is The Emirate Mall. Van tijd tot tijd vindt in Dubai het shoppingfestival plaats. De hele stad wordt omgetoverd tot een groot winkelparadijs.

Deze bestemming heeft alles in zich voor een comfortabele en luie strandvakantie, maar is ook geschikt voor avontuurlijke ingestelde of sportieve vakantieganger.

Beste reistijd

De beste reistijd is tussen oktober en mei. Er zijn dan warme dagen en koele nachten. In de wintermaanden is er 3 uur tijdsverschil met Nederland, in zomer is het in VAE 2 uur later.

De taal

De officiële taal is Arabisch, maar Engels wordt in de steden en hotels prima gesproken. Men spreekt ook Hindu en Urdu.

Betaalmogelijkheden

De Dirham heeft een vaste koers met de Euro (€ 1,- = 4.80 Dirham). U wisselt contant geld het beste in wisselkantoren in de souks, waar vaak nog een betere koers te krijgen is. Als uw bank- of giropas voorzien is van het ‘cirrus’ logo, kunt u bij de meeste geldautomaten pinnen. Credit Cards als Visa, Euro Mastercard, Diner en Amex worden in hotels, banen en grote winkels geaccepteerd. Traveller’s cheques kunt u wisselen bij banken en wisselkantoren
(tegen euro’s ), vergeet uw paspoort niet als u gaat wisselen.

Formaliteiten

Voor beiden landen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Voor Nederlandse paspoorthouders is een visum per 20 maart 2001 niet meer vereist. U krijgt bij aankomst in Dubai een stempel bij afdeling toeristen.

ERCO REIZEN kan ieder gewenst hotel in Dubai voor u boeken. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Land Verenigde Arabische Emiraten
Gesproken talen Arabisch, Engels
Valuta Dirham
Visum vereisten Voor beiden landen dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat 6 maanden na terugkeer nog geldig is. Voor Nederlandse paspoorthouders is een visum per 20 maart 2001 niet meer vereist. U krijgt bij aankomst in Dubai een stempel bij afdeling toeristen.

Uitgaansleven

Uitgaansleven Dubai behoort tot de veiligste steden ter wereld. U kunt uitgaan tot in de vroege uurtjes. Het uitgaansleven in Dubai is bruisend te noemen. Er zijn talloze restaurants met een veelheid aan keukens. Dubai heeft meer dan 100 bars en pubs en bijna 30 modern ingerichte discotheken.

Cultuur en geschiedenis

Cultuur & geschiedenis Van de vroegste geschiedenis van Dubai is niet veel bewaard gebleven, op enkele sporen van bewoning rond 2000 v. Chr. na, in Jumeirah en Al-Qusais. Uit documenten uit de vierde eeuw blijkt dat de Grieken aanwezig zijn geweest in de regio. De traditionele activiteiten waren vee hoeden, planten kweken en vissen. Maar men ging ook handelen: de strategische ligging zorgde er voor dat Dubai in de oudheid reeds een belangrijke handelspost was tussen de landen aan de Perzische Golf en het Indisch Subcontinent.

Dankzij die gunstige ligging kon Dubai vanaf de vijftiende eeuw een belangrijke rol spelen op de handelsroute van Europa naar India. Dubai werd het middelpunt van de strijd tussen plaatselijke machten en Europese imperialisten. Zowel de Perzen, de Portugezen, Hollanders en Britten hebben korte of langere tijd (delen van) het huidige emiraat Dubai bezet. In 1622 werden de Portugezen, die handelsposten in de stad hadden, verdreven. In de 18de eeuw probeerden ze de macht in de regio terug te krijgen, maar het waren de Britten die er in 1766 in slaagden de heerschappij over de handelsroutes in het gebied te verwerven.

Het oudste gebouw in Dubai, het Al Fahidi Fort, stamt uit 1787 en was de residentie van de heersers van Dubai. Het was ook lange tijd een gevangenis en is sinds 1972 een museum en geeft een overzicht van de geschiedenis van het emiraat.

Omstreeks 1830 werd Dubai ingenomen door de Bani Yas stam uit de Liwa Oase onder leiding van de familie Al Maktoum, die nog steeds heersen in het emiraat. Zij zagen de potentie van de strategische ligging van het Arabische schiereiland in combinatie met de mogelijkheden van Dubai Creek (Khor Dubai) als natuurlijke haven. Zij ontwikkelden het gebied rondom de kreek verder tot een bloeiende havenplaats door er te vissen met zelfgemaakte vissersboten, er parels op te duiken en handel te drijven waarvoor typische Arabische schepen, dhows, gebruikt werden. Eind 1800 schonk toenmalige leider Ibn Hasher Al Maktoum belastingvrijheid aan alle buitenlandse handelaars, waardoor Dubai de belangrijkste internationale transithaven aan de Golf kon worden. In het begin van de 20ste eeuw had de haven zich ontwikkeld tot een belangrijk commercieel centrum in de regio. Ruim 350 handelaren hadden een winkel geopend in de plaatselijke souk op de Deira-oever van de kreek. In de vijftiger jaren van de twintigste eeuw liet Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum de kreek uitbaggeren zodat deze beter toegankelijk werd voor grotere schepen.

In 1892 kwam Dubai onder het gezag van de Britten en werd het een onderdeel van de zogenaamde “Verdragsstaten”. Pas in het jaar 1971 was er weer sprake van onafhankelijkheid en werden de Verenigde Arabische Emiraten gecreëerd, met voor elk van de zeven emiraten (waaronder Dubai) een bepaalde mate van autonomie.

In 1966 werd aardolie gevonden en in 1969 start de productie en export van olie. De staatsinkomsten stegen spectaculair. Vanaf circa 1990 werden de oliebaten aangewend voor de uitbreiding van de stad en een oriëntatie op de andere inkomstenbronnen voor de toekomst, namelijk het toerisme en het worden van een financieel wereldcentrum. De olie-opbrengsten voor Dubai zijn immers eindig, doordat de voorraden op zullen raken.

Dubai ligt deels aan de Indische oceaan en deels aan de Arabische Golf en is een smeltkroes van Oosterse en Westerse culturen. Nergens in de wereld kunt u zo goedkoop aan goud komen.

Dubai - City Seasons Tower Hotel 4*

City Seasons Tower Hotel is een luxe 4 sterren hotel met maar liefst 14 verdiepingen. De hotel is ge Meer info
Boeken

Dubai - Admiral Plaza Hotel 3*

Een heerlijk verblijf  in een 3 sterren hotel namelijk de Admiral Plaza Hotel die in het hartje cen Meer info
Boeken

Dubai - Gateway Hotel 4*

Gateway hotel is een drie sterren hotel gelegen in het centrum van  bruisend Dubai. Voor een  goed Meer info
Boeken

Dubai - Country Club Hotel 4*

Country Club Hotel is een 4 sterren hotel dat  mooi gelegen is in de buurt van diverse attracties e Meer info
Boeken

Dubai Palm Beach Hotel 3*

  Goed hotel gelegen in het hart van de stad en op loopafstand van Dubai Creek, de Gold Souk e Meer info
Boeken

Dubai - City Max Hotel 3*+

City Max hotel is de ideale keus als u gaat voor een redelijke prijs met comfort. De luxe comforta Meer info
Boeken

Dubai Fortune Grand Hotel Appartementen, Bur Dubai

Het Fortune Grand Hotel Appartementen is gesitueerd in het hartje van Bur Dubai, net achter de beken Meer info
Boeken

Dubai Raintree Hotel 4* ( Bur Dubai )

Raintree Hotel, Rolla – Bur Dubai heeft de meest ideale ligging als u in het centrum van Bur D Meer info
Boeken

Dubai - Hotel Smana Al Raffa ***

  Smana Al Raffa Hotel ligt in Bur Dubai aan de rand van het centrum en op 20 minuten loop af Meer info
Boeken

Dubai - Hotel Karama (Bur Dubai)

Het Karama hotel is een echt stadshotel. Het levendige stadscentrum ligt slechts op 5.0 km afstand. Meer info
Boeken

Er zijn op dit moment helaas geen Doe het Zelf aanbiedingen voor deze bestemming.

Dubai - *** Groepsreis *** Vertrek op 05 sept & 14 october

Dubai (VAE)
Vertrek  2017: 05 sept  € 725,- p.p 14 oct    € 795,- p.p.   Vertrek 2018:  23 april Lees meer
Boeken

8 Daagse Rondreis Dubai & Abu Dhabi

Dubai (VAE)
Individuele rondreis Dubai & Abu Dhabi ( 8 dagen) v.a. € 850,- p.p. Vertrekdata : Dagelijks Lees meer
Boeken

6 Daagse Luxe pakketreis Dubai Double Tree by Hilton 4*

Dubai (VAE)
Het Double Tree by Hilton 4**** is een hotel met prive-strand en een volledig uitgeruste Spa. Dit ho Lees meer
Boeken

6 daagse Luxe pakketreis Dubai - Atlantis The Palm 5*

Dubai (VAE)
Het Atlantis The Palm 5***** hotel is een van de blikvangers in Dubai. Bij de entree al voelt u zich Lees meer
Boeken

6 daagse Luxe pakket reis Dubai - Media Rotana 5*

Dubai (VAE)
Het luxe 5 ***** Media Rotana Hotel geeft u echt het “luxe Dubai gevoel””. Het hotel beschikt Lees meer
Boeken

Dubai 7-daagse Relaxpakket € 650,-

Dubai (VAE)
7 Daagse Relax reis Dubai Deze reis is zeer klantgericht – u bepaalt zelf uw vertrekdatum &# Lees meer
Boeken

Dubai Excursies v.a. € 30,-

Dubai (VAE)
Excursies in Dubai vanaf € 30,- Vertrekdata: vertrek is individueel en kan dagelijks. Tours in Dub Lees meer
Boeken

Vliegticket naar Dubai met KLM

Dubai (VAE)
Vliegticket naar Dubai met KLM. Vanaf € 599,-Lees meer
Boeken